Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Zuiderzeestraatweg 209,
8096 BJ Oldebroek
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

 
De Lekkerste Wedstrijden

Stamppot

De Lekkerste Stamppot

Niet weg te denken uit de Nederlandse keuken: de stamppot. Deze oer Hollandse kost is vaak een combinatie van gestampte aardappelen en seizoensgroenten, op smaak gebracht met kunstmatige smaakversterkers, en geserveerd met spekjes en rookworst. Veel zout dus! En dat is niet goed voor onze gezondheid. De Nierstichting en KHN roepen (chef)koks daarom op om de lekkerste stamppot te maken met aandacht voor pure smaken en minder zout.

SVH-Meesterkok Menno Post (restaurant Olivijn; zie afbeelding links) is één van de juryleden van de Lekkerste Stamppot op de Horecava 2019. ” Ik daag alle collega’s in het land uit om met maximaal 8 verse en natuurlijke ingrediënten en met aandacht voor minder zout de allerlekkerste stamppot te maken. Ik ben benieuwd naar jouw creativiteit, recept en vooral smaak! Misschien sta jij straks in de finale op de Horecava.”

Kijk voor de voorwaarden, in het wedstrijdreglement.

Bereid jij de lekkerste stamppot? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier hieronder. Op basis van de inzendingen worden door de Nierstichting en KHN de 5 beste recepten geselecteerd voor de finale tijdens de Horecava in januari 2019. De geselecteerde koks zullen tijdens de Horecava hun stamppot op een podium tegelijkertijd bereiden, presenteren en laten proeven. Een vakjury zal daarna direct de winnaar bekendmaken.

Wedstrijdreglement

Zonder kaders geen wedstrijd. Deze maken het juist leuk. Onder tijdsdruk mogelijkheden creëren om zo tot een heerlijk frietje te komen.

Wat: 5 identieke creaties

Max. tijd: 10 min.

Max. verkoopprijs: nvt

Max. kostprijs: nvt

Klik hier voor het complete wedstrijdreglement